Essense Designs Bruiloft Trouwjurk Clothing Wedding Woensdag #1: Onze huwelijksceremonie!

Wedding Woensdag #1: Onze huwelijksceremonie!

Eindelijk ben ik zo blij om de eerste te delen van wat een reeks van verschillende (maak je klaar!) Berichten op onze trouwdag en omliggende evenementen. Ik start mijn Wedding Wednesday -serie met alle details over onze ceremonie, het huwelijksfeest en (natuurlijk) zejurk! In de komende weken deel ik ook een kijkje tijdens ons repetitiediner, mijn bruidslunch, mijn garderobe -verandering voor de receptie en al onze ontvangstdetails. Dit houdt in dat dingen enigszins uit chronologische aankoop zullen komen (sorry), maar uit al je e -mails en opmerkingen heb ik gedacht hey, laten we echt zijn, mensen willen gewoon de jurk al zien, dus laten we naar de achtervolging snijden en de sappige invullen Deets later!

(Update: bekijk onze bruiloftsreceptie hier!)

Als inwoner van Wisconsin was het een droom om te trouwen in mijn thuisstaat, in de kathedraal van Milwaukee, waar mijn ouders 33 jaar geleden trouwden. Gelukkig voor ons, de grootsheid van de sierlijke kathedraal van St. John the Evangelist in Milwaukee belichaamde onze klassieke, ouderwetse visie voor de dag, en vulde perfect de spectaculaire Victoriaanse interieurs van de Imperial Ballroom van het Pfister Hotel aan waar onze receptie slechts blokken werd gehouden. weg (meer details over deze volgende week!). Met zo’n majestueuze ceremonielocatie kozen we voor eenvoudige bloemendecoraties om de ruimte te benadrukken, langs het gangpad met arrangementen van rozen, Freesia en ivoorlint rond de pew -uiteinden, en de ingang en altaar omlijsten met hoge arrangementen van hortensia’s, witte roos, Blushspray rozen en trapsgewijze greens.

Ik had de eer om een ​​van de laatste trouwjurken te dragen ontwikkeld door Oscar de la Renta voor zijn vroegtijdige overlijden vorig jaar. Voor de ceremonie liep mijn vader me door het gangpad in een op maat gemaakte zijden vaile Oscar de la Renta-jurk met een off-the-shoulder threadwork kanten Caraco Topper en trapsgewijze bedekte knoppen langs de volledige lengte van de achterkant.

Om Accessorize te maken, droeg ik een eenvoudige christelijke louboutin-pomp, opera-lengte satijnen handschoenen en delicate diamant drop-oorbellen met mijn haar in een slank-maar toch klassiek laag broodje. Mijn gemakkelijke Tule Cathedral Veil was op maat ontworpen en gemaakt door Homa, met een delicate paardenhaarrand waardoor de sluier een prachtige trapsgewijze vorm kon vasthouden terwijl deze tijdens de ceremonie om me heen drapeerde.

Tijdens de uitwisseling van ringen hoefde ik mijn lange handschoenen niet te verwijderen omdat mijn naaister een kleine spleet op de onderkant van de linkerhandring van de handschoen maakte. Op die manier was ik in staat om mijn ringvinger door het gat in de handschoen te leggen, zo rijk kon de ring het beste op mijn vinger leggen en vervolgens gemakkelijk terug in de handschoen schuiven.

Last but not least, het meest gekoesterde accessoire dat ik het gangpad droeg, was deze kousenband die voor mij werd gemaakt door mijn tante Mary. 33 jaar geleden was ze een bruidsmeisje in de bruiloft van mijn ouders en redde ze de bruidsmeisjekleding die ze op hun speciale dag droeg. Uit de lichtblauwe chiffon -stof van haar bruidsmeisjekleding (bijna identiek aan de stof van mijn eigen bruidsmeisjekleding!), Naaide ze deze prachtige kokerband en gaf het aan mij als een cadeau om te dragen op mijn trouwdag. Het was zo speciaal om een ​​extra klein stukje van hun dag bij me te hebben terwijl ik 33 jaar later door hetzelfde gangpad liep.

In overeenstemming met de rest van onze romantische, Victoriaanse bloemenarrangementen, wilde ik een ouderwetse trapsgewijze boeket van ivoren rozen en sprayrozen, witte freesia, Italiaanse slag, witte orchidee bloesems en bakschakeling. Onze ongelooflijke bloemisten raakten alleen de beste noot van niet al te loose, maar niet al te dicht met de weelderige arrangement, en weerspiegelden mijn boeket in vergelijkbare posies voor mijn zeven bruidsmeisjes.

Als mode -toegewijde zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd verliefd geweest op het werk van Edith Head, de gerenommeerde Amerikaanse kostuumontwerper. In het bijzonder is er een jurk die ze heeft ontwikkeld voor Grace Kelly in de Hitchcock -film om een ​​dief te vangen die precies is wat ik wilde emuleren bij het selecteren van de look voor mijn bruidsmeisjes. Ik vond de ideale jurk die doet denken aan die gerenommeerde jurk in zowel kleur als stijl op Weddington Way met een Griekse snede, gemodificeerde sweetheart halslijn en shirred bodice in de Palest Periwinkle Blue Chiffon. En, net als de Grace Kelly Stunner, was er een lang stuk chiffon dat naar beneden stroomde van de rok die de bruidsmeisjes over hun kijk op een veel conservatievere, formele, one-shoulder-look omgooiden tijdens de ceremonie. Net als mijn trouwjurk werd hun jurk ook aangepast voor het avondeten en dansen bij de receptie (nogmaals, die details die volgende week komen!).

Rich en zijn bruidegomsmannen waren onze perfecte, dapper tegenhangers die klassieke zwarte smoking en strikjes droegen. Rich droeg een prachtige Armani Tuxedo en de bruidegomsmannen droegen bijpassende smoking die werd gehuurd uit de zwarte smoking.

Rich en ik wilden niet vóór de ceremonie een eerste blik doen, omdat we allebei graag de verrassing wilden behouden om elkaar voor het eerst te zien wHen die door het gangpad loopt. In plaats daarvan brachten mijn huismeisje en Rich’s beste man in plaats daarvan allemaal blind gevouwen naar een grote trap in het Pfister Hotel, waar we voor de ceremonie back-to-back werden geplaatst om geschenken te ruilen.

Onmiddellijk na de ceremonie nam het huwelijksfeest een limo terug naar het vakantiehuis terras in Milwaukee, waar het repetitiediner de avond ervoor was gehouden. We namen foto’s in hun prachtige tuinen die langs de heuvel aflopen met uitzicht op Lake Michigan.

OK, nu zou ik nalaten als ik de ene snafu niet van onze ceremonie zou delen: tijdens alle planning en voorbereidingen heeft iedereen me altijd aanbevolen om voorbereid te zijn op iets om fout te gaan. Met de samenwerking van het weer en alles wat op de trouwdag op zijn plaats leek te vallen, dacht ik dat we vrijwel tot ongeveer tien minuten voor de ceremonie vrijwel waren. De bruiloft zou om 15.00 uur beginnen, en ik wilde echt alles op schema houden, zodat we pleegens waren om te dansen bij de receptie! Ik was onlangs naar een bruiloft geweest waar alles vrij laat liep, wat weinig tijd achterliet voor de uren van dansvloer Shenanigans die we gretig hadden. Met ongeveer tien minuten tot de speeltijd werden we allemaal in de kamer van de bruid in elkaar gezet en wachtten op de aanstaande keu die in de rij staat en in de kerk ging verwerken, toen een van mijn bruidsmeisjes vanuit het toilet binnenkwam en kondigde aan dat de hele rits van Haar jurk was uitgeschakeld (ze was destijds nieuw zwanger – maar niemand wist het!). We hebben het over 18 centimeter onherstelbare gapende rits die haar smaakvolle bruidsmeisjesjurk veranderde in veel meer van backless aantal klaar voor Vegas. Gelukkig had ik deze ongelooflijke Pinch Bridal Emergency Kit ontvangen die mijn huismeisje van het huis ingenieus naar de kerk had gebracht in het geval van … nou ja, noodgeval. Ik pakte onmiddellijk de naaimit uit de doos en begon haar in haar jurk te naaien. Er was zoveel territorium om te dekken en zo weinig tijd, mijn moeder pakte een andere naald en draad en terwijl ik vanaf de bovenkant genaaide, naaide ze van de bodem. We zijn erin geslaagd om het in ongeveer zes minuten af ​​te maken en begonnen nog steeds het beste op tijd!

Bekijk de volledige galerij hieronder voor nog veel meer foto’s van onze huwelijksceremonie en blijf op de hoogte voor alle details over onze receptie en nog veel meer aanstaande woensdag! Kijk in de tussentijd hier voor veel meer memorandum werkkleding outfits, Black Friday en Cyber ​​Monday -gidsen, en zorg er natuurlijk voor dat je je knuffelt met het vakantiememo 2015 terwijl je het lange weekend ontspannen! Happy Turkije Day !!

UPDATE: Bekijk hier onze bruiloftsreceptie!

Fotografie door voorkamer fotografie

Bloemen: Fresh Design Flowers | Ceremonie locatie: Cathedral of St. John the Evangelist | Wedding Planner: Janelle Meyer-Brown of Événement Planning | OFFICIANT: Eerwaarde Timothy Kitzke | Haar: Pfister Well Beauty Salon + MedSpa | Muziek: Anthony Nunziata; Michael Walters Orchestra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *