Essense Designs Bruiloft Trouwjurk Uncategorized Lees je fi? Je moet lezen.

Lees je fi? Je moet lezen.

La Bella Donna heeft me onlangs opgemerkt dat ik niet heb gekoppeld aan Fashion Incubator, die me verbaasde, maar ik heb gecontroleerd, en ze had gelijk, dat heb ik niet! Maar ik doe het nu met een wraak, omdat ik de hele tijd die site lees, en ik denk dat iedereen dat ook zou moeten doen …. Nou, elke persoon die geïnteresseerd is in kledingproductie, omdat fi (gerund door de uitzonderlijk ervaren Kathleen) praat over hoe commercial, retailkleding echt wordt gemaakt.

Er is deze substantiële kloof in de modepers dat fi vult. Normaal gesproken hoort u over de ontwerper-met-A-Capital-D, die de kleding opdroomt, en misschien is er een arte, floaty schets of twee … en dan is er een foto van het daadwerkelijke item (op een kleding-hanger-model natuurlijk). Soms is er misschien een vermelding van een of ander handwerk gedaan; Borduurwerk, of plooien, of whatniet, maar anders is er maar een grote leegte: niets over het patroonbereiding, het constructie naaien, de stoffen sourcing … je zou net zo gemakkelijk aannemen dat de brownies overnachting opduikt en alles opgemaakt voor een kom met melk. . En dat is de hoeveelheid aandacht die is betaald aan high-end spul; De productie van het onderste uiteinde krijgt geen aandacht, tenzij iemand erachter komt dat het in een sweatshop ergens in het buitenland is gedaan.

Maar als je mode-incubator leest, leer je alle zanderige details. Wat maakt een goed commercieel patroon? Hoe bron je stof? Hoe vind je de mensen waarmee je moet werken, en hoe oordeel je hun werk? Hoe krijg je je kleren in winkels, en wanneer? Mode is immers een bedrijf en fi is de handelsblog van de productiekant van dat bedrijf.

Persoonlijk, ik * Love * Trade Magazines, en ik heb altijd. Toen ik een niet-zo-grote baan had in een droge reinigingsmiddelen op de middelbare school, lees het beste deel American DryCleaner Magazine. (Het volgende beste deel was opklapbare opgewekte herenjurk Tee Shirts … Zie je, er was deze speciale maker … maar ik doe af.) Het was als Kerstmis toen onze e-maildrager een kopie van een lasjournaal naar ons oude appartement verleende. Heck, ik leesde Folio, wat het handelsmagazine is van tijdschrift Publishing, alleen voor de OH-SO-meta Frisson ervan! Zodra mijn volgende Google AdSense-cheque binnenkomt (bedankt voor het klikken op die advertenties, trouwens!) Ik krijg het boek van Kathleen (ik krijg het van de link op FI, maar ik verbind hier naar Amazon, dus je kunt de geweldige beoordelingen lezen die het kreeg). Ik ga nooit een modeontwerper zijn – daar ben ik niet geschikt voor – dus het lezen van haar boek zal gewoon puur geeky plezier zijn.

Oh, en de foto hierboven? Het komt uit een reeks waar ze laat zien hoe Welt-zakken worden gedaan in industrieel naaien en geeft instructies over hoe je een mal kunt maken om iets soortgelijks te doen (zo niet precies hetzelfde). Geweldig.

Deel dit:
Twitter
Facebook

Soortgelijk:
Zoals het laden …

Verwant

Moths in het Pocketbook [Let op: Long Entry] 2 juli 2007
HOWTO: PACKINGJUNE 9, 2008
Bedankt, William Gibsoneptember 13, 2010in “Boeken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *